Tuesday, October 09, 2007

Stupidity.

MID fucking TERM - BIO.

I was in class the other day-bobbling around the topic of substance abuse. Hah. Cikgu aku cakap, orang yang pernah consume E, I.Q dia akan turun. Then I thought to myself; "Hah, no wonder I can think better than you suckers." Tak, jangan marah aku sebab aku menghasilkan buah fikiran begitu. Bukan kehendak aku pun, its all pre-determined. (Please refer and ponder upon the issue of: Free-will and determinism).

Aku sedar aku tak lah sehebat mana kalau di ukur dengan kayu ukur yang subjektif. Dan untuk aku meluahkan buah fikiran yang begitu pessimis adalah sangat tidak wajar. Kita sama-sama manusia, sama-sama merangkak mengejar kehidupan.

Pengunjung-pengunjung blog Malaya Genius pernah bertikam lidah atas isu: Intelligence. And how one really should not measure, thus really; I.Q tests do not serve any purpose unless to get security in the finance department. But when you do not excel too, you would drown in this money-sucking era. Lets get real; berapa sangat lah yang survive without good qualification? A handful. Yang lain? Nyawa-nyawa ikan.

Aku tau. Aku pun setuju dengan notion pengalaman lebih berharga dari segala ijazah dan sijil yang wujud. But, be real, we aren't the ones setting and plotting all these unwritten rules in the bloody invisible book. Who are we really?

My kid brother often claimed that he's not clever and always saying that he's stupid. Ah, I know, it keeps me thinking. Maybe it was me that went wrong? Always comparing my paper qualifications with his. Or maybe it was the tension that mother drove us to where As' are the ones that matter? Or maybe it was the society that made my mother conform to the notion?

Ah, kalau kau tanya aku atau dia, tentu kami akan jawab; semua orang pun sebernanya bodoh. Dunia ni bodoh. Period.

Selamat malam wahai dunia yang buta lagi terpesong.

3 comments:

phantom said...

I like living in this dunia. It makes me feel like a genius. Ngeh ngeh ngeh

phantom said...

Btw, my bio is as bad as my english, so figure.

Jack said...

and then berapa banyak yang survive without papers? pretty handful too. yang lain? nyawa nyawa ikan jugak.


say what to be said,
care on certain with 'careful' tags.