Friday, March 06, 2009

Glamarous, Indie Rock and Roll.

Indie. Independence. Conformity. Collectivism. Individualists. Compliance.

Entah. Agak-agaknya, macam mana? Malas lah nak bercerita pasal ni, banyak blog yang sudah membuat ulasan tentang isu ini. Isu lahirnya generasi 'intellektual', 'unik', 'indie' atau 'individualistik'. It's like fucking 'Renaissance' dalam dunia globalisasi. Lagipun, pos-pos lama aku mungkin ada unsur hatred tentang orang yang conform dan menjatuhkan nilai significant suatu unsur sosial yang unik.

Kalau kita banyakkan lagi pos macam ni, nilai significant nukilan ni lagi turun. The bloody currency. Macam duit daun pisang. Kita tak nak lah jadi macam kat Indonesia, berjuta-juta rupiah. Tetapi, beberapa ratus je. Not cool, my friend. Macam tipu diri sendiri je.

Makan pizza, dengar Bat for Lashes baca untuk kuiz besok lagi best.

Sayang korung.

5 comments:

Anonymous said...

Dalam English, glamourous. O bukan A.

Dalam Bahasa Malaysia, intelektual. Satu L.

Dear, you have something. But you haven't developed your writing yet. I keep bumping into you, and you honestly remind me of me.

Write better.

Anonymous said...

Dalam English, glamourous. O bukan A.

Dalam Bahasa Malaysia, intelektual. Satu L.

Dear, you have something. But you haven't developed your writing yet. I keep bumping into you, and you honestly remind me of me.

Write better.

Anonymous said...

Dalam English, glamourous. O bukan A.

Dalam Bahasa Malaysia, intelektual. Satu L.

Dear, you have something. But you haven't developed your writing yet. I keep bumping into you, and you honestly remind me of me.

Write better.

Anonymous said...

Dalam English, glamourous. O bukan A.

Dalam Bahasa Malaysia, intelektual. Satu L.

Dear, you have something. But you haven't developed your writing yet. I keep bumping into you, and you honestly remind me of me.

Write better.

jane said...

Glamorous. Haha, sorry didn't notice.

And the intelktual as well.

And thanks. Eventually somebody has to start somewhere, good or no.