Wednesday, February 25, 2009

3-4 tahun yang lampau,

Dengan semangat nak menunjuk kepada adik prestasi di sekolah aku back when I was his age (14), aku cari balik kad laporan di rak-rak buku.

Aku belek-belek mukasurat, mencari Tingkatan 2A. Saja nak menunjuk kat dia, matematik aku terer dulu. Tapi Agama, Geografi dan Bahasa Malaysia - dia menang ah.

Lepas moment kebangaan aku, aku dah malas. Kembali ke gua menelaah. Tetapi, dia muncul kembali dengan Buku Laporan berwarna biru di tangannya.

Dia telah advance ke 2005. I'm dead.

"Ujian Bulanan Ogos 2005" (Tingkatan 4B)

BM 8E, BI 3B, Pendidikan Islam 9G, Sejarah 4B, Matematik 3B, Matematik Tambahan 9G, Fizik 9G, Kimia 9G, Biologi 9G.

Wtf, trust me, I have never gotten so many Fails (and red pen) in my life. SPM okay je. Tapi I am not your 12 A1s' girl lah. 

RINDU SEKOLAH. I'm in my third year degree life, I still feel like a kid.

10 comments:

Che Eduardo said...

That was ONE competition that few of my family members could even DREAM of beating me..

I tak RINDU sekolah; but I RINDU the grades.. BADLY!!

pinknerd said...

ya Allah nadrah! teruknya result!

hahahahahahahahhahahahahahha BM 8E?!!!!

Jumping Jane. said...

HAHAHAHAHA kan weh, ya Allah teruk gila results doh! OMG. HAHAHAHAHAH

told ya i suck at bm!

senyap ah form 4 JE. SPM was breezy. ;) Alhamdulillah

Firdauz takes five said...

ur grades look like mine to

high five!

Jumping Jane. said...

haha sila fahami itu satu fasa sahaja, grades tu meningkat.

ridhwan noordin said...

fuh, and i thought failing one subject would make me feel very bad, as if the world turned its back on me

Ayyman Rahim said...

Ur bm was great! Haha

xsaaraahx said...

dont worry babe, ur results yang teruk tu sama macam i masa i form 4 and 5, hahaha.

so lain results you !

faz. said...

mine should be worse than yours :) hahaha. lazy days in school. i miss sekolah! i miss baju kurung :(

Jumping Jane. said...

zaman multiple kaler report card. hahaha