Sunday, February 08, 2009

Fridays are my Saturdays.

Hujung minggu aku selalu bermula pada hari Jumaat. Kiranya, jika hari Isnin cuti, memang panjang melampau lah hujung minggu aku.

Sudah 5 hujung minggu, harapan aku hendak menelaah macam orang tak ingat dunia. Pokoknya, aku kena keep up the par. I have dreams to chase.

Masalahnya, minda aku berterabur. Suka melayang-layang. Belajar pun tak masuk otak. Main laptop, nak main game, MSN dan sewaktu dengannya akan membuatkan aku rasa guilty. Sebab aku sepatutnya belajar, bukan main.

Dan aku update blog ni pun, sebab aku susah nak fokus. Online pun nak buat apa je, bosan betul rutin harian.

Maybe I should call you up and complain, whine and fall. Then you can sense and complain that I'm just paranoid. Maybe you can be my shrink, baby.

7 comments:

$UaM$T][M said...

dis blog is fucking good lorh..
niCE~
keepin up!!!

Che Eduardo said...

Facing masalah sama..

My weekend starts on Wed and ends on Sat.. But I'm still way off schedule.. Crazy me..

Fikiran melayang.. A bit at times.. And I like to hit the bed.. Not for sleep but just the comfort..

Che Eduardo said...

To your question; if you're indeed planning for that textbook bonfire.. I'd like to throw my jurisprudence book in it as well..

Keep me posted.. ;)

Jumping Jane. said...

suamstim, haha thank you.

che, i like the bed's comfort too, with good music. kan? and haha, bonfire! burn marshmallows kan.

pinknerd said...

you and i both, friend.

Ayyman Rahim said...

Sama dengan kita. Bila la I betul-betul nak concetrate study lah kan? Dah la spm tahun ni. *Period*

aLep said...

hoho nice writing ;)

i saw your comment on binfilem.blogspot.com